Voor wie is balansschilderen?

Voor personen die :

  • op een speelse manier hun bewustzijn en creativiteit willen vergroten.
  • zich bezighouden met spiritualiteit, bezinning en groei.
  • in hun levensvreugde geblokkeerd of geremd voelen.
  • op een ontspannen en plezierige manier een dag willen schilderen.
  • in het dagelijks bestaan te veel moeten denken en daardoor niet aan ontspanning toekomen.
  • het analyseren en verklaren van dromen via het doek willen verwerken.

Wat is ballansschilderen?

Balansschilderen is een nieuwe methode om meer ruimte in onszelf te verkrijgen. Een middel om de vonk,onze levensenergie, aan te spreken. De inwendige vonk is de motor om de creatieve stroom naar boven te halen en in beweging te zetten. We bezitten een schat aan onbewuste mogelijkheden, talenten en gaven. Voor velen is dit echter niet zo vanzelfsprekend. We richten ons vaak allen maar tot de denkkant. Balansschilderen legt het accent op de creatieve stroom -het doen- en benadrukt dit, waardoor het voelbaar en duidelijk wordt op welke manier wij meer van ons leven kunnen genieten. Kleur en vormgeving werken in op je gevoel. Het schilderen stimuleert dat proces, waarbij je je openstelt voor wat er meer is( je onbewuste ). Er ontstaat een verbinding tussen ons denken en voelen. Deze verbinding maken we concreet via het doek. Het is per mens verschillend wat men ervaart, waar men naar zoekt en wat men nodig heeft. Een ieder bepaalt zijn of haar eigen koers en leert hierop te vertrouwen en dit verder in het dagelijks leven toe te passen.

Iets over de schildertechniek:
Je behoeft niet te kunnen schilderen. We schilderen op doek met olieverf en veelal met plamuurmessen en voor intens kontakt met de handen. Dit alles onder begeleiding van muziek,waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat, zodat je tot bezinning en creatieve groei komt .
Het is een 1-daagse intensieve workshop met als eindresultaat een prachtig schilderij met authentieke waarde.
De specifieke begeleiding wordt gedaan door Henny Peper-van Veen. Deze methode van schilderen is een synthese van haar studies en beeldend kunstenaarschap.

Voor het vastleggen van verschillende fases: fototoestel meenemen en oude kleren, waarin je je vrij voelt, zodat een ieder naar hartelust aan 't werk kan gaan.

Tijd: op afspraak van 10.00 tot ca. 17.00 uur.
Er wordt geschilderd in groepjes van max. 4 personen.
Indien gewenst ook privé.
De dag is geheel verzorgd incl. alle schildersmaterialen.